K jednotlivým povoláním jsou přiřazeny obory vzdělání, které pro toto povolání připravují. Kliknutím na obor se dostanete přímo na stránku poskytující informace jak o oboru, tak o školách, které ho vyučují.

Pokud je použito v kódu označení „xx“, znamená to, že pro dané povolání jsou uplatnitelní absolventi celé skupiny oborů (její název je za kódem uveden) příslušné kategorie vzdělání. V tom případě získáte přehled těchto oborů a informace o nich návratem na úvodní stranu a hledáním prostřednictvím volby „Výběr podle oboru“.

V případě oborů vyššího odborného vzdělávání (N) lze použít i jednodušší cestu a uvedený kód oboru okopírovat do vyhledavače na stránce vpravo nahoře.

Střední odborné vzdělání s výučním listem

Obsluha lisovacího zařízení ovoce
Obsluha strojů a zařízení pro výrobu potravin
Potravinářský a krmivářský dělník
Pracovník balení a expedice masa, drůbežího masa, králíků, zvěřiny a výrobků z nich
Pracovník bourárny
Pracovník ošetření jatečně upravených těl jatečných zvířat a vedlejších jatečných produktů
Pracovník porážky a konečné úpravy těl jatečných zvířat
Pracovník porážky, jatečné úpravy a porcování drůbeže
Pracovník porážky, jatečné úpravy a porcování králíků
Pracovník přepravy a ustájení jatečných zvířat
Pracovník příjmu surovin pro výrobu potravin
Pracovník skladování a distribuce potravin
Pracovník výroby hotových pokrmů
Pracovník výroby knedlíků
Pracovník výroby konzerv
Pracovník výroby lahůdek
Pracovník výroby majonéz a omáček
Pracovník výroby masných výrobků a drůbežích masných výrobků
Pracovník výroby nálevů pro sterilovanou zeleninu a ovoce
Pracovník výroby ovocných koncentrátů
Pracovník výroby ovocných pomazánek
Pracovník výroby potravin
Pracovník výroby rybích lahůdek
Pracovník výroby těstovin
Pracovník výroby zmrzlin
Zpracovatel živočišných tuků
Pracovník řemeslného zpracování čokolády
Pracovník výroby a zpracování modelovací a marcipánové hmoty
Pracovník výroby karamelových a kandytových výrobků
Pracovník výroby nečokoládových cukrovinek
Krmivářský dělník
Cukrář
Obsluha mlýnských strojů
Obsluha zařízení sil
Pracovník řemeslné výroby perníků
Pracovník skladování, balení a expedice mlýnských výrobků
Pracovník výroby chleba a běžného pečiva
Pracovník výroby jemného pečiva
Pracovník výroby perníků
Pracovník výroby restauračních moučníků
Pracovník výroby trvanlivého pečiva
Pracovník výroby zákusků a dortů
Lihovarník a likérník
Pivovarník a sladovník
Pracovník pro řádné zacházení s malými jatečnými zvířaty na porážkách
Pracovník pro řádné zacházení s velkými jatečnými zvířaty na porážkách
Pracovník pro řádné zacházení se zvířaty na porážkách
Prodejce výsekového masa, masných výrobků, drůbežího masa, drůbežích výrobků, králíků, zvěřiny a ryb
Řezník a uzenář
Pracovník výroby mléčných produktů

Úplné střední odborné vzdělání s maturitou (bez odborného výcviku)

Mistr v potravinářství a krmivářství
Technik pro kontrolu jakosti a hygieny v potravinářství a krmivářství
Technik pro řízení jakosti a hygieny v potravinářství a krmivářství
Technik v potravinářství a krmivářství
Technolog v potravinářství a krmivářství
Operátor linky pro výrobu krmných směsí
Operátor linky pro výrobu premixů
Operátor strojů a zařízení pro výrobu krmných směsí a premixů
Operátor věžové sušárny mléka a odparky
Operátor výroby tavených sýrů

Vyšší odborné vzdělání

Samostatný technik pro kontrolu jakosti a hygieny v potravinářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik pro řízení jakosti a hygieny v potravinářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik pro řízení výroby v potravinářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik v potravinářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technolog v potravinářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik pro kontrolu jakosti a hygieny v krmivářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik pro řízení jakosti a hygieny v krmivářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik pro řízení výroby v krmivářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technik v krmivářství
29-41-N/..
Potravinářství
Samostatný technolog v krmivářství
29-41-N/..
Potravinářství