Vzdělávací program: 65-42-N/01 Gastronomie a hotelnictví
Obor vzdělání: 65-42-N/.. Hotelnictví
Vzdělávací program má schváleno více škol. Vzdělávací základ je vždy stejný, programy se však mohou lišit zaměřením, předměty nebo jejich rozsahem aj.
Detailní informaci získáte porovnáním učebních plánů těchto škol:
Vyšší odborná škola s.r.o., Tajovského 2, Havířov
Vyšší odborná škola hotelnictví a turismu, o.p.s., Stromořadí 420, Uničov
Učební plán
denní forma vzdělávání
kód |
Názvy vyučovacích modulů |
1. ročník |
2. ročník |
3. ročník |
Celkem |
|
||||
zimní obd. |
letní obd. |
zimní obd. |
letní obd. |
zimní obd. |
letní obd. |
|
||||
Povinné moduly - standardní - společný program |
|
|||||||||
P-XA01 |
První cizí jazyk |
0/4 KZ |
0/4 Zk |
0/6 KZ |
0/4 Zk |
|
0/6 Zk A |
0/24 Zk A |
||
P-XB02 |
Druhý cizí jazyk |
0/3 Z |
0/3 KZ |
0/3 Z |
0/3 KZ |
|
0/2 KZ |
0/14 KZ |
||
P-IS01 |
Informační systémy |
0/2 Z |
0/2 Z |
|
0/2 Z |
|
|
0/6 Z |
||
P-EK01 |
Ekonomie |
2/0 KZ |
2/1 Zk |
2/0 KZ |
2/1 Zk |
|
1/1 Zk A |
9/3 Zk A |
||
P-EK02 |
Ekonomika služeb |
|
|
|
|
|
2/2 KZ |
2/2 KZ |
||
P-EK03 |
Speciální matematika |
0/2 KZ |
0/2 Zk |
|
|
|
|
0/4 Zk |
||
P-EK04 |
Účetnictví |
|
1/1 KZ |
1/2 Zk |
1/2 KZ |
|
1/1 KZ |
4/6 Zk |
||
P-EK05 |
Management |
2/1 Zk |
|
|
|
|
|
2/1 Zk |
||
P-EK06 |
Marketing |
|
2/1 Zk |
|
|
|
|
2/1 Zk |
||
P-HO01 |
Gastronomie a hotelnictví |
2/0 Z |
|
|
|
|
|
2/0 Z |
||
P-HO02 |
Nauka o výživě |
3/0 Zk |
|
|
|
|
|
3/0 Zk |
||
P-HO03 |
Technologie přípravy pokrmů |
0/3 Z |
0/3 KZ |
|
|
|
|
0/6 KZ |
||
P-HO04 |
Technika obsluhy a služeb |
0/3 Z |
0/3 KZ |
|
|
|
|
0/6 KZ |
||
P-HO05 |
Společenský protokol |
2/0 Zk |
|
|
|
|
|
2/0 Zk |
||
P-HO06 |
Hotelový provoz |
|
|
2/0 Z |
2/0 Zk |
|
3/2 Zk A |
7/2 Zk A |
||
P-HO07 |
FB Management |
|
|
2/1 Zk |
|
|
2/1 Zk |
4/2 Zk A |
||
P-HO08 |
Marketing služeb |
|
|
|
0/2 Zk |
|
|
0/2 Zk |
||
P-AP01 |
Aplikovaná psychologie |
|
|
2/0 Zk |
|
|
|
2/0 Zk |
||
P-PR01 |
Právo |
|
|
|
2/0 KZ |
|
2/0 Zk |
4/0 Zk |
||
P-PX01 |
Seminář k absolventské práci |
|
|
|
0/2 Z |
|
|
0/2 Z |
||
P-PX02 |
Odborná praxe |
|
|
|
|
40 Z |
|
40 Z |
||
P-TV01 |
Tělesná výchova |
|
1 týden |
1 týden |
|
|
|
2 týdny Z |
||
Povinně volitelné moduly - volba min. 2 |
|
|||||||||
V-HO01 |
Zařízení provozoven |
|
|
0/2 Z |
0/2 KZ |
|
|
0/4 KZ |
||
V-HO02 |
Vedení práce barmanů a buttlerů |
|
|
0/2 Z |
0/2 KZ |
|
|
0/4 KZ |
||
V-HO03 |
Zbožíznalství |
|
|
0/2 Z |
0/2 KZ |
|
|
0/4 KZ |
||
V-HO04 |
Speciální výrobní technologie |
|
|
0/2 Z |
0/2 KZ |
|
|
0/4 KZ |
||
Volitelné moduly |
|
|||||||||
VM-HO01 |
Hotelové sporty |
|
|
0/4 Z |
|
|
|
|
||
VM-XC01 |
Třetí cizí jazyk |
|
|
0/4 Z |
|
|
|
|
||
|
Celkem při 25 - 29 hodin týdně |
29 |
25 |
25 |
27 |
40 |
26 |
172 |
||
Učební plán
kód |
Názvy vyučovacích modulů |
1.ročník |
|
2.ročník |
|
3.ročník |
|
Celkem |
|||||||
zimní obd. |
kredit |
letní obd. |
kredit |
zimní obd. |
kredit |
letní obd. |
kredit |
zimní obd. |
kredit |
letní obd. |
kredit |
||||
Povinné moduly - standardní |
|||||||||||||||
|
První cizí jazyk * |
|
0/4 Kz |
3 |
0/4 Zk |
3 |
0/6 Kz |
3 |
0/4 Zk |
3 |
|
|
0/4 Zk |
3 |
A |
|
Druhý cizí jazyk * |
0/3 z |
2 |
0/3 Kz |
3 |
0/3 z |
2 |
0/3 Kz |
3 |
|
|
0/3 Kz |
3 |
|
|
5 ICT |
Informační technologie |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
|
|
0/2 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
2 EKO |
Ekonomie |
|
2/1 Zk |
3 |
2/1 Zk |
3 |
2/1 Zk |
3 |
2/1 Zk |
3 |
|
|
1/1 Kz |
2 |
A |
2 EKS |
Ekonomika služeb |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2/2 Zk |
3 |
|
|
2 UCE |
Účetnictví |
|
|
|
1/1 z |
2 |
1/2 Zk |
3 |
1/2 Kz |
3 |
|
|
0/2 Kz |
2 |
|
2 MAN |
Management |
2/0 z |
2 |
2/1 Zk |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5 MAR |
Marketing |
|
2/1 Zk |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 FIM |
Finanční matematika |
0/2 z |
2 |
0/2 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 SPR |
Společenský protokol |
0/2 Zk |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 APP |
Aplikovaná psychologie |
|
|
|
|
2/0 Zk |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
3 PRA |
Právo |
|
|
|
|
|
2/0 z |
2 |
2/0 Zk |
2 |
|
|
|
|
|
5 NAV |
Nauka o výživě |
|
|
3/0 Zk |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 TPP |
Technologie přípravy pokrmů |
0/4 Kz |
3 |
0/4 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 TOS |
Technika obsluhy a služeb |
0/3 Kz |
3 |
0/3 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
4 HOP |
Hotelový provoz |
|
|
|
|
2/0 Kz |
2 |
2/0 Zk |
3 |
|
|
2/2 Zk |
3 |
A |
|
4 MGH |
Marketing služeb GH |
|
|
|
|
2/1 Kz |
3 |
2/1 Zk |
3 |
|
|
2/0 Zk |
3 |
A |
|
2 DEM |
Destinační management |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1/1 z |
2 |
|
|
2 PEM |
Personální management |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2/0 z |
2 |
|
|
2 SAP |
Seminář k absol.práci |
|
|
|
|
|
|
0/2 z |
1 |
0/1 z |
2 |
|
|
|
|
2 OPR |
Odborná praxe |
|
|
|
|
2týdny/z |
3 |
2týdny/z |
3 |
0/35 z |
24 |
|
|
|
|
3 OMU |
Ochrana člověka za MU |
z |
1 |
z |
1 |
z |
1 |
z |
1 |
|
|
z |
1 |
|
|
|
Celkem týdně |
28 |
26 |
28 |
27 |
24 |
23 |
24 |
27 |
36 |
26 |
25 |
24 |
|
|
Povinně volitelné moduly - min. 2 |
|||||||||||||||
kód |
Názvy vyučovacích modulů |
1.ročník |
|
2.ročník |
|
3.ročník |
|
Celkem |
|||||||
zimní obd. |
|
letní obd. |
|
zimní obd. |
|
letní obd. |
|
zimní obd. |
|
letní obd. |
|
||||
4 ZAP |
Zařízení provozoven |
|
|
|
|
0/2 Kz |
3 |
0/2 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
|
4 ZBZ |
Zbožíznalství |
|
|
|
|
0/2 Kz |
3 |
0/2 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
|
5 LAZ |
Lázeňství |
|
|
|
|
|
0/2 Kz |
3 |
0/2 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
2 PES |
Peněžní služby v CR |
|
|
|
|
0/2 Kz |
2 |
0/2 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
2 ZLG |
Základy logistiky |
|
|
|
|
0/2 Kz |
2 |
0/2 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
3 OBK |
Obchodní korespondence |
|
|
|
|
0/2 Kz |
2 |
0/2 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
Celkem týdně |
28 |
|
28 |
|
28 |
15 |
28 |
15 |
36 |
|
25 |
|
|
|
Volitelné moduly |
|||||||||||||||
|
Třetí cizí jazyk |
|
|
|
|
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
|
|
0/2 z |
2 |
|
|
4 BAR |
Barmanský kurz |
|
|
týden/z |
7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 PRX |
Odborná exkurze |
|
|
týden/z |
7 |
|
|
týden/z |
7 |
|
|
|
|
|
|
5 OBE |
Odborná praxe |
|
|
2týdny/z |
3 |
|
|
2týdny/z |
3 |
|
|
|
|
|
|
2 MAS |
Matematický seminář |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
|
|
0/2 z |
2 |
|
|
5 ACR |
Animace v CR |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
0/2 z |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
Celkem týdně |
|
4 |
|
21 |
|
6 |
|
16 |
|
|
|
4 |
|
Vysvětlivky: |
||
Zk |
zkouška |
|
Kz |
klasifikovaný zápočet |
|
z |
zápočet |
|
2/0 |
hodinová dotace modulu |
|
A |
modul je součástí závěrečné zkoušky - absolutoria |
|
týden |
pět pracovních dnů |
|
* |
nabídka cizích jazyků: anglický, německý, francouzský, ruský |
|
min.2 |
student si z povinně volitelných modulů musí vybrat minimálně 2 |
kód |
Názvy vyučovacích modulů |
1.ročník |
|
2.ročník |
|
3.ročník |
|
Celkem |
||||||||
zimní obd. |
kredit |
letní obd. |
kredit |
zimní obd. |
kredit |
letní obd. |
kredit |
zimní obd. |
kredit |
letní obd. |
kredit |
|||||
Povinné moduly - standardní |
||||||||||||||||
|
První cizí jazyk * |
|
20 Kz |
3 |
20 Zk |
3 |
20 Kz |
3 |
20 Zk |
3 |
20 Kz |
3 |
20 Zk |
3 |
A |
|
|
Druhý cizí jazyk * |
10 z |
2 |
10 Kz |
3 |
10 z |
2 |
8 Kz |
3 |
10 z |
2 |
8 Kz |
3 |
|
||
5 ICT |
Informační technologie |
8 z |
2 |
8 z |
2 |
|
|
|
|
10 Kz |
3 |
|
|
|
||
2 EKO |
Ekonomie |
|
10 Zk |
3 |
10 Zk |
3 |
10 Zk |
3 |
10 Zk |
3 |
10 Zk |
3 |
8 Zk |
2 |
A |
|
2 EKS |
Ekonomika služeb |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10 Zk |
3 |
|
||
2 UCE |
Účetnictví |
|
|
|
|
|
10 z |
2 |
8 Zk |
3 |
10 z |
2 |
8 Kz |
2 |
|
|
2 MAN |
Management |
10 z |
2 |
10 Zk |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
5 MCR |
Marketing |
|
|
|
10 Zk |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2 FIM |
Finanční matematika |
8 z |
2 |
8 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
3 SPR |
Společenský protokol |
10 Zk |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
3 APP |
Aplikovaná psychologie |
|
|
|
|
10 Zk |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
||
3 PRA |
Právo |
|
|
|
|
|
10 Zk |
3 |
8 Zk |
3 |
|
|
|
|
|
|
5 NAV |
Nauka o výživě |
10 Zk |
3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
4 TPP |
Technologie přípravy pokrmů |
12 Kz |
3 |
10 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
4 TOS |
Technika obsluhy a služeb |
8 Kz |
2 |
8 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
4 HOP |
Hotelový provoz |
|
|
|
|
18 Zk |
4 |
16 Zk |
4 |
12 Zk |
3 |
10 Zk |
3 |
A |
||
4 MGH |
Marketing služeb GH |
|
|
|
|
12 Zk |
3 |
10 Kz |
3 |
18 Zk |
4 |
10 Kz |
3 |
A |
||
2 DEM |
Destinační management |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
8 Kz |
2 |
|
||
2 PEM |
Personální management |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
10 Kz |
2 |
|
|||
2 SAP |
Seminář k absol.práci |
|
|
|
|
|
|
|
|
8 z |
2 |
8 z |
1 |
|
||
2 OPR |
Odborná praxe |
|
|
2týdny/z |
6 |
|
|
2týdny/z |
6 |
|
|
2týdny/z |
6 |
|
||
3 OMU |
Ochrana člověka za MU |
|
|
8 z |
2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
|
Celkem |
|
106 |
25 |
102 |
30 |
100 |
22 |
80 |
28 |
100 |
22 |
82 |
30 |
|
|
Povinně volitelné moduly - min. 2 |
||||||||||||||||
kód |
Názvy vyučovacích modulů |
1.ročník |
|
2.ročník |
|
3.ročník |
|
Celkem |
||||||||
zimní obd. |
|
letní obd. |
|
zimní obd. |
|
letní obd. |
|
zimní obd. |
|
letní obd. |
|
|||||
4 ZAP |
Zařízení provozoven |
|
|
|
|
10 Kz |
3 |
10 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
||
4 ZBZ |
Zbožíznalství |
|
|
|
|
10 Kz |
3 |
10 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
||
5 LAZ |
Lázeňství |
|
|
|
|
|
10 Kz |
3 |
10 Kz |
3 |
|
|
|
|
|
|
2 PES |
Peněžní služby v CR |
|
|
|
|
10 Kz |
2 |
10 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
||
2 ZLG |
Základy logistiky |
|
|
|
|
10 Kz |
2 |
10 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
||
3 OBK |
Obchodní kerespondence |
|
|
|
|
10 Kz |
2 |
10 Kz |
2 |
|
|
|
|
|
||
|
Celkem týdně |
|
|
|
|
20 |
15 |
20 |
15 |
|
|
|
|
|
||
|
|
|||||||||||||||
Volitelné moduly |
||||||||||||||||
|
Třetí cizí jazyk |
|
|
|
|
12 z |
2 |
10 z |
2 |
12 z |
2 |
8 z |
2 |
|
||
4 BAR |
Barmanský kurz |
|
|
týden/z |
7 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
||
2 PRX |
Odborná exkurze |
|
|
týden/z |
7 |
|
|
týden/z |
7 |
|
|
|
|
|
||
5 OBE |
Odborná praxe |
|
|
2týdny/z |
6 |
|
|
2týdny/z |
6 |
|
|
|
|
|
||
2 MAS |
Matematický seminář |
12 z |
2 |
10 z |
2 |
12 z |
2 |
10 z |
2 |
12 z |
2 |
10 z |
2 |
|
||
5 ACR |
Animace v CR |
8 z |
2 |
8 z |
2 |
8 z |
2 |
8 z |
2 |
|
|
|
|
|
||
|
Celkem týdně |
|
4 |
|
24 |
|
6 |
|
19 |
|
4 |
|
4 |
|
||
Vysvětlivky: |
||||||||||||||||
Zk |
zkouška |
|||||||||||||||
Kz |
klasifikovaný zápočet |
|||||||||||||||
z |
zápočet |
|||||||||||||||
18,12,10 |
počet konzultačních hodin za jedno studijní období |
|||||||||||||||
A |
modul je součástí závěrečné zkoušky - absolutoria |
|||||||||||||||
týden |
pět pracovních dnů |
|||||||||||||||
* |
nabídka cizích jazyků: anglický, německý, francouzský, ruský |
|||||||||||||||
min.2 |
student si z povinně volitelných modulů musí vybrat minimálně 2 |