Vzdělávací program: 65-42-N/04 Řízení hotelového provozu
Obor vzdělání: 65-42-N/.. Hotelnictví
Škola: Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace, Tyršova 867, Opava
Učební plán
Konkretizovaný učební plán
Názvy vyučovacích předmětů |
1. ročník |
2. ročník |
3. ročník |
Celkem |
|||
|
ZO |
LO |
ZO |
LO |
ZO |
LO |
|
|
Jazyková výuka |
||||||
Povinné předměty |
|
||||||
Cizí jazyk 1 |
4 Z |
4 Z/ZK |
3 Z |
3 Z/ZK |
4 Z |
3 Z/ZK |
0 / 21 |
Cizí jazyk 2 |
4 Z/ZK |
4 Z |
3 Z/ZK |
3 Z |
3 Z |
3 Z |
0 / 20 |
Výukové hodiny |
8 |
8 |
6 |
6 |
7 |
6 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Období 1 |
Vstup do průmyslu služeb cestovního ruchu |
||||||
Povinné předměty |
|||||||
Počítačové aplikace 1 |
2 Z |
|
|
|
|
|
0 / 2 |
Psychologie 1 |
2 ZK |
|
|
|
|
|
2 / 0 |
Služby cestovního ruchu |
8 Z/ZK |
|
|
|
|
|
4 / 4 |
Komunikativní dovednosti |
2 KZ |
|
|
|
|
|
1 / 1 |
Společenský protokol |
2 Z/ZK |
|
|
|
|
|
1 / 1 |
Povinně volitelné předměty |
|||||||
Technika administrativy |
2 Z |
|
|
|
|
|
0 / 2 |
Obchodní korespondence |
3 Z |
|
|
|
|
|
1 / 2 |
Základy ekonomie |
3 Z/ZK |
|
|
|
|
|
2 / 1 |
Výukové hodiny |
24 |
|
|
|
|
|
|
|
|||||||
Období 2 |
Základy podnikání ve službách |
||||||
Povinné předměty |
|||||||
Počítačové aplikace 2 |
|
2 Z |
|
|
|
|
0 / 2 |
Psychologie 2 |
|
2 Z |
|
|
|
|
0 / 2 |
Ekonomie |
|
4 KZ |
|
|
|
|
3 / 1 |
Podniková ekonomika |
|
4 Z/ZK |
|
|
|
|
3 / 1 |
Marketing |
|
3 Z/ZK |
|
|
|
|
2 / 1 |
Právo1 |
|
2 Z |
|
|
|
|
2 / 0 |
Odborná praxe v ubytovacích zařízeních |
|
KZ |
|
|
|
|
2 týdny |
Exkurze a zájezdy 1 |
|
Z |
|
|
|
|
2 dny |
Povinně volitelné předměty |
|||||||
Gastronomie I |
|
6 Z/ZK |
|
|
|
|
1 / 5 |
Výukové hodiny |
|
23 |
|
|
|
|
|
|
|||||||
Období 3 |
Gastronomie |
||||||
Povinné předměty |
|||||||
Počítačové aplikace 3 |
|
|
2 Z |
|
|
|
0 / 2 |
Účetnictví 1 |
|
|
4 Z |
|
|
|
2 / 2 |
Kvalita a bezpečnost nápojů a potravin 1 |
|
|
2 Z |
|
|
|
2 / 0 |
Kvalita a bezpečnost nápojů a potravin 2 |
|
|
2 ZK |
|
|
|
2 / 0 |
Gastronomie 2 |
|
|
8 Z/ZK |
|
|
|
2 / 6 |
Kvalita a bezpečnost nápojů a potravin 3 |
|
|
3 Z/ZK |
|
|
|
2 / 1 |
Exkurze a zájezdy 2 |
|
|
Z |
|
|
|
3 dny |
Výukové hodiny |
|
|
21 |
|
|
|
|
|
|
||||||
Období 4 |
Provoz a řízení hotelu |
||||||
Povinné předměty |
|||||||
Projektový seminář 1 |
|
|
|
2 Z |
|
|
0 / 2 |
Účetnictví 2 |
|
|
|
4 Z/ZK |
|
|
2 / 2 |
Právo 2 |
|
|
|
2 Z |
|
|
2 / 0 |
Management 1 |
|
|
|
3 Z/ZK |
|
|
2 / 1 |
Provoz hotelu 1 |
|
|
|
2 Z |
|
|
1 / 1 |
Provoz hotelu 2 |
|
|
|
2 Z/ZK |
|
|
1 / 1 |
Provoz hotelu 3 |
|
|
|
4 Z/ZK |
|
|
2 / 2 |
Odborná praxe ve stravovacích zařízeních |
|
|
|
KZ |
|
|
2 týdny |
Výukové hodiny |
|
|
|
19 |
|
|
|
Období 5 |
Odborná praxe |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Povinné předměty |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Projektový seminář 2 |
|
|
|
|
3 Z |
|
0 / 3 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Management 2 |
|
|
|
|
5 Z |
|
3 / 2 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Právo 3 |
|
|
|
|
5 Z/ZK |
|
3 / 2 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Management 3 |
|
|
|
|
2 ZK |
|
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Souvislá odborná praxe |
|
|
|
|
KZ |
|
10 týdnů |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Volitelné předměty |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Průvodcovské a animační služby |
|
|
|
|
3 Z |
|
2 / 1 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Výukové hodiny |
|
|
|
|
18 |
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Odborná praxe v ubytovacích zařízeních |
|
|
10 týdnů |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Období 6 |
Mezinárodní hotel/Lázeňství |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Povinné předměty |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Projektový seminář 3 |
|
|
|
|
|
2 Z |
0 / 2 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Management 4 |
|
|
|
|
|
3 Z/ZK |
2 / 1 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Světové hospodářství a integrační procesy s EU |
|
|
|
|
|
2 KZ |
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Exkurze a zájezdy 3 |
|
|
|
|
|
4 KZ |
5 dnů |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Povinně volitelné předměty A |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mezinárodní hotel * |
|
|
|
|
|
2 ZK |
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Doplňkové služby hotelu* |
|
|
|
|
|
2 Z |
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mezinárodní gastronomie* |
|
|
|
|
|
2 ZK |
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Povinně volitelné předměty B |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lázeňství * |
|
|
|
|
|
2 ZK |
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Péče o klienta lázní * |
|
|
|
|
|
2 Z |
1 / 1 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dietní gastronomie* |
|
|
|
|
|
2 ZK |
2 / 0 |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
Výukové hodiny |
|
|
|
|
|
19 |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
* Student si závazně volí předměty specializace v rozsahu 6 hodin Vysvětlivky |
|
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|