Přeskočit navigaci

[ N ] Management hotelového provozu

  • Kód oboru: 65-42-N/03
  • Kategorie vzdělání: Vyšší odborné vzdělání
  • Skupina oboru: Gastronomie, hotelnictví a turismus (Kód: 65)
  • Výstupní certifikát: absolutorium

Charakteristika přípravy v oboru

Vzdělávací program poskytuje studentům kvalifikaci pro uplatnění v oblasti managementu hotelnictví a gastronomie. Studenti získají znalosti a dovednosti ve všeobecně vzdělávací oblasti, v oblasti komunikativních, personálních a interpersonálních dovedností, v oblastech využívajících informační technologie a práci s informacemi, v oblasti odborné a praktické přípravy. Vede ke vzdělávání samostatně působících odborníků, vedoucích pracovníků v řízení jednotlivých úseků gastronomie i hotelového provozu. Poskytuje kombinaci všeobecných a odborných znalostí s důrazem na jejich aplikaci v praxi.

Uplatnění absolventů v oboru

Absolvent se uplatní v provozním managementu hotelu, a to v řízení úseku ubytování, recepce, rezervačním oddělení, ubytovací části hotelu, mohou se uplatnit ve funkci hotelové hospodyně. Absolventi najdou uplatnění v hotelech, v zařízeních veřejného či uzavřeného stravování a ubytování, lázeňských domech, v oblasti kongresové turistiky, dále pak v cestovních kancelářích a agenturách nebo jako samostatní pracovníci v oblasti státní správy či samosprávy na úseku cestovního ruchu.

Školy, kde je možno studovat tento obor

Filtry
Zdravotní postižení:
Forma studia:
Školy
Filtr podle kraje

Seznam škol, které nabízejí tento obor, nebo vybraný ŠVP

    Zadaným parametrům filtru nevyhovuje žádná položka.